About / Om

På Norsk:

 

Music from the heart of Steel. The singer songwriter


Trubadur med sjel og en bris av sørstatsrock, blanda med country og blues, Reportoaret er hovedsaklig av egne låter, han er noe for seg selv. Steel har 2 CD produksjoner bak seg med egne låter. Hans første album " pure & simple Live!" kom i 1998 etterfulgt av  " endless time" 2004.  Han er Steel and Company, og med company mener han dem/det han har med seg på veien , om det så bare skulle være gitaren som selskap. Steel har stått på små og store scener siden 1988 og fremført sine låter både på radio og TV ( hans musikk blir spilt på radio i flere land). I 2011 spilte han inn singelen " hånd i hånd"


Ønsker du en annerledes opplevelse en den "vanlige" cover trubaduren / band, er Steel og hans Company i motsetning en musikalsk kunstner som setter farger på tilværelsen og du vet aldri om du er blant de første til og høre en helt ny låt. Noe ingen andre har hørt før!


biografi.


Steel eller Ivar Staale Langholen født. 1969


Hei, mitt navn er Steel. Det er den engelske betydningen av Staale, og er det navnet som blir brukt. Mannen fra Tuvenga Ranch og jeg skal fortelle deg litt om meg selv. Jeg vokste opp i et stort hus i Elverum, og jeg hadde en god barndom med mine foreldre, brødre og søster. Jeg har alltid vært en drømmer, og jeg vet at drømmer og mareritt kan og vil komme til å skje. Derfor lever jeg en dag om gangen som om DET ER INGEN DAG I MORGEN, "men jeg håper livet varer evig!"


Jeg gjør mitt beste på å gjøre hver dag riktig selv om det kan regne fra morgen til natt(som i sangen And i'm wondering fra plata Endless time). Jeg ble født i 1969, og jeg plukket opp gitaren da jeg var 9 år gammel og begynte å spille. Jeg måtte øve på do da ingen ville høre på mine musikalske toner som oftest ble kalt støy. Vel, jeg brukte mye tid der og drømmene mine tok meg vekk fra doen og opp på scenen. Jeg så meg selv foran et stort publikum, å spille og synge og gjøre mennesker glade. Det skjedde i 1988 da jeg gikk på scenen for første gang med bandet Slyboots, og derifra har det bare gått videre. Jeg har spilt som trubadur og etter en stund spilte jeg inn min første plate i 1998 med bandet Pure & Simple. Albumet inneholdt 5 låter Pure & Simple LIVE. Bandet eksisterte fra 1991 til november 1999, da det gikk i oppløsning p.g.a. familiære ting som flytting og sykdom.


Jeg begynte å skrive sanger på 80-tallet, og jeg har i dag flere låter enn jeg noen gang antakelig kommer til å få spilt inn. Når jeg tar i gitaren og stemningen er der, velter det bare frem en ny sang. Som mirakel i natten ser en ny låt dagens lys. Om det er country, rock eller blues vet jeg ikke, men det kommer fra hjertet. Jeg vet ikke hva som er rundt neste hjørne, men en sang vil det nok alltid bli.


Jeg drømte ikke bare om å stå på scenen. En Ranch med hester, å ride vill og fri, puste inn den rene luften og kjenne at livet kan være godt. Jeg giftet meg med min kone i 1997 og vi kjøpte samme året et sted som ga oss muligheten til å la drømmen bli virkelighet. Menneskene rundt oss trodde vi var blitt gale som ville lage en ranch i Norge(Tuvenga Ranch på engelsk Mound Meadow Ranch). Vi kjøpte den første hesten i 1999 av rasen American Paint Horse (www.apha.com), og senere kjøpte vi ei hoppe til som vi gav navnet Moonstar Shadow. Fra å ikke kunne noe om hester hoppet jeg i det og leste bøker fra Pat Parelly og mange flere for å få kunnskapen jeg trengte for å ri inn vår første hest Wild Side Story. Nå har vi flere hester på ranchen.
Steel & Company oppstod i 2002 etter at Steel hadde skrevet en sang beregnet på Melodi Grand Prix. Han fikk samlet 3 menn som tidligere spilte i et annet band. Sangen kom ikke til den Norske melodi Grand Prix, men den ble populær på den lokale hitlista Topp 8 på NRK Hedmark og Oppland, der den lå på topp i 3 måneder før den gikk ut (dette er maksimaltiden på lista). Sangens navn er "As long as i'm with you" og den kan du nå finne på den nye plata Endless time. Mannen bak alle låtene er Steel eller Ivar Staale Langholen. Navnet Steel  er det Staale betyr på Engelsk og det er det navnet han er kjent med siden han ble født i 1969. Han vokste opp i en god familie med 3 brødre og en søster, og han begynte å spille gitar da han var 9 år gammel, men entret ikke senen før i 1988 med bandet Slyboots. Etter dette spilte han på diverse puber rundt i Norge. I 1991 fikk han bandet Pure & Simple opp på beina og i 1998 kom CDen med samme navn. Gjennom hele denne tiden har han skrevet en hel masse bra låter som bare venter på å bli innspilt. Han har gjennom tidene prøvd å få platekontrakt, men uten hell. Nå kan du kose deg med noen av låtene han har skrevet som er på Steel & Company's nye CD Endless time.  Steel & Company har vært på veien siden 17. mai 2003 og gjort en  mengde bra konserter rundt i Norge, og kanskje kommer de nær deg, så stikk innom. Hvis mulighetene byr seg tenker de seg ikke om to ganger med å ta en verdensturne.


Med sanger skapt av en mann som har vært i "helvete" og tilbake, gir de deg  følelser gjennom  tekst og melodi. Det er en historie bak hver låt og tone. Det du hører er en del av hans hjerte og sinn, hos en mann som har lidd og overlevd. Musikken gjør at han går videre for å se hva som ligger bak neste sving, og like sikkert som at en ny dag kommer, så kommer også en ny sang!
Copyright © All Rights Reserved   2003-2017